30.10.13

10 jaar Sociaal Verhuurkantoor in Knokke-Heist

Het Sociaal Verhuurkantoor Knokke-Heist (SVK) bestaat dit jaar 10 jaar. Op vrijdag 25 oktober 2013 werd dit dan ook op gepaste wijze gevierd. Het SVK is trots op haar werking, zeker in een gemeente als Knokke-Heist waar sociale huisvesting niet evident is. Het kantoor is dan ook nog steeds op zoek naar eigenaar-verhuurders die hun eigendom op een goede manier willen verhuren, zeker als het om ruimere appartementen (3 slaapkamers of meer) of woningen gaat. Kandidaat-huurders kunnen zich ook elke dinsdag- en donderdagvoormiddag inschrijven in de Woonwinkel op het Kraaiennestplein in de wijk Heulebrug. 
Voor de kantoren van het Sociaal Huis te Heist op het Kraaiennestplein, waar ook het SVK is gevestigd, werden speciaal voor de gelegenheid tenten opgetrokken voor een feestelijke receptie. Bestuurders, eigenaars-verhuurders, leveranciers, aannemers, collega’s en pers werden uitgenodigd om er met een hapje en een drankje mee te vieren. En met succes, want er kwamen zo’n 180 mensen opdagen. 
Tijdens de receptie werd in woord en beeld een overzicht gegeven van het momenteel in huur zijnde patrimonium (een 90-tal woningen en appartementen). Ook werden er foto’s getoond van uitgevoerde renovatieprojecten, met beelden van voor, tijdens en na de werken. Tot slot werd op een satellietfoto van de gemeente getoond waar het huidige patrimonium precies gelokaliseerd is in Knokke-Heist. 
De genodigden werden door de Schepen van Wonen, Kathleen van der Hooft, welkom geheten. Daarna was het de beurt aan de voorzitter van het Sociaal Verhuurkantoor, Guy Demeestere, om de aanwezigen een overzicht te geven van de geschiedenis van de sociale huisvesting in Knokke-Heist, met uiteraard de nadruk op de laatste jaren en het ontstaan van het Sociaal Verhuurkantoor. 
Als laatste kwam de coördinator van het Sociaal Verhuurkantoor, Stefaan Keirse, aan de beurt met een uitleg over de huidige werking en de principes van het kantoor. Naast de werking zelf van het SVK werden ook een aantal toekomstperspectieven geschetst en werden een aantal mensen bedankt : de eigenaars, het bestuur en zeker ook het personeel. Afsluitend werd een anonieme mail voorgelezen van een verhuurder aan het SVK.
Voor meer info:
Woonwinkel Knokke-Heist, Kraaiennestplein 1 bus 3 8301 Knokke-Heist