28.10.13

Grote Radio Communicatie ondersteuningsoefening

Net voor het weekend werd onder het waakzaam oog van Dokter Huyge, ondervoorzitter van het plaatselijk rode kruis en veiligheidscellen politiezone Damme/Knokke-Heist  een radiocommunicatie netwerk ontplooid door de radiozendoperatoren uit Knokke Heist.
Volgens het draaiboek waren door een aardverschuiving in Zeebrugge, elektriciteit en communicatie uitgevallen, waarna een gaswolkontsnapping volgde. Evacuaties en goede radiocommunicatie waren verreisd. RCO  Knokke Heist en DRCO Zeeland stonden samen in voor 9 radiocommunicatieposten waaronder ook bij AZ ter Linden en AZ Alma Sijsele en het administratief centrum te Damme. Delta radio communicatie ondersteuning volgden de operaties in Middelburg en Oostburg. Ook stuurden ze  een mobiele eenheid naar Zelzate.

De coördinatie van de ondersteuningsoefening werd gestuurd vanuit het zendstation in het t’walletje 50c te Knokke Heist. Tijdens deze oefening waren een drietal waarnemers/ operatoren uit de zone De Panne, Nieuwpoort en Koksijde te gast. Deze oefeningen tonen aan op welke vlotte manier radiozendoperatoren nuttig vrijwilligerswerk plegen en zich ten dienste stellen van de gemeenschap.