30.10.13

Damse fotograaf wint in China met Knokke-Heistse golfbreker

Jürgen de Witte, erkend en gediplomeerd beroepsfotograaf uit Damme, werd onlangs door de jury van de vierde China International Digital Photography Art Exhibition gelauwerd met een gouden medaille. Hij won de hoofdprijs in de categorie Color voor zijn landschapsfoto 'Solitude Is Blue', een begeesterende avondopname van een zeelandschap met golfbreker op het strand in het Zoute. 
"Ik maakte de foto meer dan een drie kwartier na zonsondergang. Er was geen maanlicht. Met het blote oog kan je dan niet veel meer zien. Maar een camera kan het subtiele blauwe schemerlicht dat dan nog rest wel waarnemen. Ik wilde de grootsheid van de zee en de lucht in beeld brengen. Het standbeeld Tomorrow Man Made by The Sea van Catherine François op het einde van de golfbreker plaatste ik onherkenbaar maar centraal in beeld om die weidsheid te versterken. Zo 's nachts alleen terwijl de golven rondom je ruisen voel je echt de kracht van de natuur." 
Verder kaapte Jürgen nog een Excellent Works Award weg voor een macrofoto en een Acceptance Works Award voor een studioportret. Aan de fotowedstrijd namen 98 fotografen uit 28 landen deel. De drie bekroonde foto's worden vanaf 7 november tentoongesteld op het fotofestival in Lishui, China. 
Jürgen de Witte runt een studio en fotogalerij aan de molen van Hoeke, nabij Damme. 

Meer informatie: www.jurgendewitte.be en op facebook.com/jurgendewittefotografie