22.8.13

Zomerlezing over “België fantastisch farmaland”

Morgen vrijdag 23 augustus om 10 uur geeft professor Leo Neels een lezing in hotel Pavillon het Zoute over België fantastisch farmaland. Leon Neels is prof Media- en Communicatierecht aan de KULeuven en UAntwerpen.

België behoort tot de wereldtop met zijn solidaire ziekteverzekering en gezondheidszorg. We behoren ook tot de wereldtop inzake research en ontwikkeling van geneesmiddelen. De Belgische biomedische researchers zijn van wereldklasse. Hoewel we een klein land zijn, werden 5 op 100 “essentiële geneesmiddelen” in België uitgevonden.

Ook vandaag is de farmasector de grootste private investeerder in research en daarmee de voortrekker in de kenniseconomie. Met zijn 32.000 jobs, zijn grote export en het groot aantal klinische studies is de farmasector belangrijk voor België, en België belangrijk voor de farmasector.

Leo Neels is doctor in de Rechtsgeleerdheid aan de KULeuven. Sinds januari 2003 is hij Algemeen Directeur van pharma.be, de federatie van de Belgische Farmaceutische Industrie.

Praktische info:  Locatie: Pavillon du Zoute, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist T 050 601 210
Vanaf 9.30 uur: onthaal met koffie. De lezingen beginnen stipt om 10 uur en worden afgerond met een aperitief tot ongeveer 12.30 uur. De voordrachtgevers blijven tijdens het aperitief aanwezig zodat u gesprekken eventueel kunt verderzetten. Voor lunchreservaties neemt u best zelf contact op met Pavillon du Zoute.

Tickets: Prijs: € 15 / € 12,50 (Uitpas)

Reservatie: Tickets kunt u reserveren in het Cultuurcentrum Knokke-Heist.