19.8.13

Kooza, That’s All Folks

Zondagavond kwam in Knokke-Heist een einde aan de onvergetelijke reeks Kooza shows van Cirque du Soleil. Zaterdag was de crew trouwens al begonnen met het inpakken van alles wat men in de laatste shows niet meer direct zou nodig hebben, zoals extra kostuums en schoenen. De komende dagen worden tent en alle toebehoren in een 70-tal trailers gestouwd en op transport gezet naar Moskou. Heel wat van de Russisch sprekende artiesten die betrokken zijn bij Kooza zitten al op hete kolen, een aantal andere medewerkers hebben de laatste weken gemengde gevoelens gekregen bij het vooruitzicht van in het intolerante Rusland te moeten optreden. Ondertussen zijn trouwens al de aankondigingen voor de opening van Kooza in Moskou ingeblikt.

In het weekend zijn in Knokke-Heist nog duizenden mensen op de valreep de laatste vier shows van Kooza gaan bekijken. In de sociale media regende het vervolgens felicitaties en dankbetuigingen aan de artiesten.

De medewerkers zélf hebben genoten van onze regio. Ze hebben niet alleen allerlei bezienswaardigheden bezocht (tot ver in Duitsland zelfs) maar wisten Knokke-Heist en Brugge ook culinair te appreciëren. Een paar clowns zijn inmiddels zelfs helemaal verslingerd aan de klasse Belgische bieren.  Op het strand in Knokke hebben zonnekloppers enkele dagen geleden trouwens enkele oefeningen van de Mongoolse slangenmeisjes kunnen bekijken, vermoedelijk zonder te weten dat ze een stukje Kooza zagen opgevoerd.


Maandag zijn veel van de artiesten al vertrokken uit de badstad om in Canada en elders aan hun thuisfront een paar weken vakantie te houden. De pendulistas van het Rad des Doods reppen zich inmiddels naar Colombia. De clown Ron Campbell zette in Knokke-Heist een punt achter het gebeuren met de gelispelde mededeling “That’s All Folks”.

Wie een blijvende herinnering op z'n pc wil van Kooza kan HIER een screensaver downloaden.