20.8.13

Woensdag vuurwerk uit Kroatië in Knokke-Heist

Maandagavond was er veel lof voor het vuurwerk dat Canada in Duinbergen de nachtelijke hemel inschoot. Het gebeuren werd zelfs bijgewoond door de Voorzitter van de Europese raad, Herman Van Rompuy, die in de badstad was op uitnodiging van de plaatselijke CD&V.

Op woensdag 21 augustus is het op het Internationaal Vuurwerkfestival de beurt aan Mirnovec Pirotehnika uit Samobor in Kroatië. Het pyrotechnisch bedrijf werd in 1993 opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste vuurwerkmakers in Europa. Mirnovec Pirotehnika heeft onder meer vuurwerkopdrachten uitgevoerd voor The Rolling Stones, David Bowie, Metallica, Steven Spielberg and Jackie Chan.

Om in de juiste sfeer te komen is er woensdagavond vanaf 19.30 uur een gratis optreden van Duo La Pasion in Nikkis-World ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Voor de gelegenheid brengt het duo sfeervolle balkangetinte muziek. Een lege maag hoeft u niet te hebben, want u kan zich er eveneens inschrijven voor een Kroatische barbecue on the beach in the cottage tent. Kostprijs: 25 euro per persoon. In de ‘cottage tent’ kunt u vanaf 19 uur genieten van een uitgebreide barbecue. Vooraf reserveren is verplicht. Schrijf u in via info@nikkisworld.be of via het gsm-nummer 0497 36 78 16. U kunt zich ook ter plaatse inschrijven.
 

Het Vuurwerkfestival op het strand van Duinbergen (ter hoogte van de Wandelaar) is een internationale wedstrijd tussen vier landen waarbij vuurwerkspektakel op wereldniveau gesynchroniseerd wordt op muziek. De vier landen strijden om de trofee & titel "Internationaal Vuurwerkfestival 2013": op 19 augustus Canada, op 21 augustus Kroatië, op 23 augustus Spanje en op 25 augustus China. Op 27 augustus volgt er een slotspektakel dat verzorgd word door de winnaar van vorig jaar: Italië.