18.8.13

Goran Ivanisevic voor de derde keer winnaar van Optima Open

De 41-jarige Goran Ivanisevic is zondag in Knokke-Heist de winnaar geworden van de vierde editie van Optima Open 2013. De Kroaat, die de trofee nu dus voor de derde keer mee naar huis mag nemen, versloeg Guy Forget (48) na een Champions tiebreak met een score van 6-3 3-6 10-4. De finalematch van de Optima Open werd gevolgd door een dubbelspel tussen vier fantastische spelers. Tijdens een alweer sfeervolle exhibitiematch wisten John ‘Big Mac’ McEnroe en Henri Leconte het duo Mansour Bahrami en Yannick Noah te verslaan onder een stralende zon in Knokke-Heist met 9-8. De vijfde editie van Optima Open zal plaatsvinden van 14 tot 17 augustus 2014.

Flamboyante Goran steekt derde trofee op zak
Goran Ivanisevic, winnaar in 2010 en 2012 van de Optima Open, heeft nu ook de vierde editie gewonnen tegen Guy Forget. De Kroaat ging sterk van start door de eerste set met 6-3 binnen te rijven na enkele knappe forehand-winners. Maar Forget liet de moed niet zakken en toonde het publiek zijn sterke opslag en stevig baselinespel. De sympathieke Fransman was duidelijk de sterkere speler in de tweede set. Resultaat 3-6 in het voordeel van Forget. De beslissende Champions tiebreak werd met 10-4 gewonnen door Ivanisevic die op de sleutelmomenten zijn beste tennis wist boven te halen.
‘Ik ben verbaasd over hoe goed ik heb gespeeld. Na elke match hier dit weekend, werd mijn spel een beetje beter. De finalematch was zeker de beste van de drie. Ik ken Guy al van tijdens onze profcarrière en de matchen tegen hem waren altijd moeilijk maar dit keer was ik duidelijk sterker.’, aldus Goran Ivanisevic. ‘Dit toernooi is in een paar jaar uitgegroeid tot één van de beste van de ATP Champions Tour en het wordt elk jaar beter’.
Spectaculaire dubbelmatch sluit prachtige editie 2013 af
Optima Open 2013 kon zich geen betere afsluiter dromen dan het laatste dubbelspel van de dag. Het duo Henri Leconte en John McEnroe werd gekoppeld aan Yannick Noah en balgoochelaar Mansour Bahrami. Het publiek genoot overduidelijk van de fratsen van de vier legendes die met onmogelijke slagen een zeer entertainende match speelden. McEnroe en Leconte schreven met een score van 9-8 de overwinning op hun naam. Met deze match komt er een einde aan alweer een zonnige editie van de Optima Open.
 

Toernooidirecteur Andy Hancock blikt tevreden terug op een succesvolle vierdaagse: ‘Deze editie van de Optima Open was over de hele lijn een groot succes. Nooit eerder verkochten we zoveel tickets en de nieuwe formule met elke dag een dubbel op het programma werd zeer geapprecieerd door het publiek. We maken alvast een afspraak voor volgend jaar van 14 tot 17 augustus waar we voor de vijfde keer op rij de living legends van het tennis naar Knokke-Heist halen.’