19.8.13

Paljas Finishers Triatlon 2013

Op zondag 25 augustus zullen een 550-tal sportievelingen in Knokke-Heist het beste van zichzelf geven op de 9de editie van de Paljas Finishers Triatlon.  Zoals de naam laat vermoeden, ligt de nadruk op het aangaan van de uitdaging en deze te beëindigen. Inschrijven is niet meer mogelijk, maar het organisatieteam rekent op een massale belangstelling om deze triatleten aan te moedigen. 

De Paljas Finishers Triatlon wil personen vanaf 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. Er zijn 2 formules: 1/8 triatlon en 1/16 triatlon.  Alle 3 de disciplines worden na elkaar afgelegd.  Voor de geïnteresseerden worden de tijden alfabetisch genoteerd, maar er worden geen huldigingen gehouden.  De finish halen is het enige doel.

De 1/16 triatlon is weggelegd voor deelnemers vanaf 12 jaar. De eerste start is voorzien om 9.30 uur.  Er wordt 400 m gezwommen in zwembad Sportoase.  Hierna wordt er gefietst gesloten parcours richting Ramskapelle.  Tot slot lopen de deelnemers 4 km rond de Put Van Cloedt met aankomst op het grasplein tussen Zwembad Spoartoase en Lakeside.

De 1ste start van de 1/8 triatlon is voorzien om 13 uur. Deze formule is voorbehouden voor personen vanaf 16 jaar.  De deelnemers zwemmen 600 m, fietsen 2 ronden naar Ramskapelle en lopen tenslotte nog 6 km rond de Put Van Cloedt met aankomst op het grasplein tussen Zwembad Spoartoase en Lakeside.