23.8.13

Briljanten huwelijksjubileum

Op woensdag 21 augustus vierden André Ballegeer en Yvonne Gyselings in aanwezigheid van schepenen Paul Geerinckx en Kathleen van der Hooft hun briljanten huwelijksjubileum. Het paar heeft veel reizen gemaakt over de hele wereld. Vroeger deden ze grote reizen, later kleinere.

André: cijferaar in hart en nieren
André is geboren in Dudzele op 22 mei 1925. Hij komt uit een gezin met 4 kinderen. Toen hij 3 jaar was verhuisde het gezin naar Knokke. Zijn vader was bouwvakker. Het gezin woonde in de Paul Parmentierlaan en André bracht er zijn jeugd door en liep school in het Atheneum. Na zijn schoolperiode heeft André gewerkt bij de Generale Bank gedurende 1 jaar. Vervolgens was hij gedurende 1 jaar oorlogsvrijwilliger. Nadien werkte hij, samen met zijn schoonbroer, in het boekhoudingskantoor Morbee-Ballegeer. Hij heeft dit gedaan tot aan zijn pensioen op 61-jarige leeftijd. André is secretaris van de Oud-Strijdersbond Knokke en van de Weerstand en van de Federatie van Vaderlandse Verenigingen. Vroeger was hij lid van het Provinciaal Bestuur van de Vaderlandse Verenigingen

Yvonne: zaakvoerster van speelgoedwinkel

Yvonne zag het levenslicht in Berchem op 9 oktober 1925. Ze komt uit een gezin met 3 kinderen. Haar vader was groothandelaar in speelgoed. Het gezin woonde in Merksem. Na haar schoolperiode heeft ze thuis geholpen in de zaak. Yvonne ging met vakantie naar Knokke en leerde zo André kennen. Op 21 augustus 1948 stapten ze samen in Merksem in het huwelijksbootje. Yvonne baatte, samen met haar man, een speelgoedwinkel uit, eerst in de Zoutelaan, later in de Dumortierlaan. Vervolgens nam Yvonne de taak van huisvrouw op zich.