23.8.13

Belgisch Kampioenschap Beach Tennis

Nikkis-World ter hoogte van het Heldenplein in Heist vormt op zaterdag 24 en zondag 25 augustus het decor voor het Belgische Kampioenschap Beach Tennis. U kunt er tussen 10 en 18 uur terecht voor spannende matchen op het strand. De toegang is gratis.

Beachtennis kent z'n ontstaan in Amerika en Brazilië waar het spelletje al werd gespeeld in de jaren '70. Later waaide de sport over naar het zuiden van het Europese vaste land waar het uitgroeide tot een echte successport – zeker in Spanje en Italië. Vandaag wordt de sport ook gespeeld in landen als Frankrijk, Kroatië, Duitsland en uiteraard ook in België. De Belgian Beachtennis ontstond in 2003.


De sport is eigenlijk een combinatie van beachvolley en tennis. Er wordt gespeeld op een beachvolley-terrein van 16 bij 8m met een beachtennispallet, zonder snaren, en het net wordt op een hoogte van 1m70 gespannen. De bal, een iets lichtere tennisbal, mag niet stuiten en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel maar bij 40-40 moet er maar één punt meer betwist worden.