20.8.13

Nieuwe wielertruitjes voor La Vida Loca

De 38 leden van La Vida Loca, de fietsclub van wijlen stichter Daniël Deschrooder van Vida Sport in Heist, rijden voortaan in een nieuwe outfit.  Omdat het leuk is toch wat herkenbaarheid binnen de groep te hebben, staken dit jaar zoon Benny Deschrooder samen met Kris en Henk de koppen samen om een nieuw shirt te ontwerpen. Op het nieuwe La Vida Loca-truitje staat op de rechtermouw 'To Daniël', als eerbetoon aan de man die zovelen tot het fietsen aanzette. De leden van La Vida Loca dragen hun truitjes dan ook met trots. 


Tien jaar geleden trommelde Daniël Deschrooder van de fietswinkel Vida Sport in Heist, enkele vrienden op om op woensdagavond een ritje te maken. Na de rit werd er telkens nog iets gedronken en tijdens die vele gezellige babbels met straffe verhalen kwam de Spaanse naam van de groep tot stand: “La Vida Loca”, of in het Nederlands: 'Het gekke leven'.  De naam verwijst naar deze vrolijke bende die met plezier leeft (en fietst) met een knipoog  naar Vida Sport.

De ene vriend bracht de andere mee en zo groeide de groep jaar na jaar verder uit. Ook enkele dames kwamen aansluiten. La Vida Loca is geen "officiële” wielerclub en werkt dus zonder lidmaatschap. Iedereen die zin heeft om mee te fietsen kan mee. Natuurlijk zijn er wel enkele richtlijnen qua snelheid en veiligheid om alles in goede banen te leiden. Verzamelen doet Vida Loca telkens om 19 uur (behalve in april en september, dan start de club om 18.30 uur aan Vida Sport. De heren rijden op woensdag, de dames op donderdag.