2.8.13

Art Nocturne Knocke 2013

De 38ste editie van de kunst- en antiekbeurs Art Nocturne Knocke vindt dit jaar plaats tussen 10 en 18 augustus, telkens van 16 tot 21 uur. De avondlijke beurs is verspreid over twee locaties: CC Scharpoord en Hotel la Réserve - op wandelafstand van elkaar en beiden gelegen aan de oevers van het prachtige Zegemeer. In totaal zijn er meer dan 50 standen vol antiek, moderne en hedendaagse kunst en design.

De formule waarbij de beurs ’s avonds geopend is wordt al jarenlang gesmaakt door de ruim 12.000 kooplustige kunst- en antiekliefhebbers. Op deze manier kunt u overdag genieten van wat onze badstad te bieden heeft en proeft u ’s avonds in een ongedwongen sfeer van het bijzondere beursaanbod.

Kwalitatief en verfrissend
Zowel de handelaars als het organisatieteam Art Promotion Tuteleers & Tuteleers dragen bij tot het succesvolle aanbod dankzij hun niet aflatende aandacht voor de trends op de internationale kunst- en antiekmarkt. Het resultaat is een aanbod van hoge kwaliteit, waaronder een resem originele voorwerpen. Zo zijn er ook heel wat items van museale kwaliteit te koop. Om de kwaliteit te onderlijnen, reikt elke deelnemer aan de beurs op verzoek van de koper een certificaat uit dat de echtheid van de voorwerpen staaft. Dat gebeurt conform de gangbare normen en met vermelding van de eventuele wijzigingen die een ploeg van onafhankelijke en erkende experts aanbrachten. Voorbeelden van eyecatchers zijn de Jacob Jordaens op de stand van Douwes Fine Art en de kunst van Manuel Mendive op de stand van Rainhart.

Koopbeurs
Art Nocturne Knocke blijft in de eerste plaats een koopbeurs die zich richt naar zowel museumconservators, verzamelaars als naar de beginnende kunstliefhebber. De beurs biedt meubilair vanaf de haute epoque tot de periode van de art nouveau en art deco. Verder krijgt ook het modern en hedendaags design er plaats. Ook zijn er tal van beelden van de middeleeuwen tot nu en worden er collecties juwelen, zilver- en glaswerk aangeboden. De schilderkunst beslaat de periode van de oude meesters tot die van nu. Tot slot is er ook een mooi aanbod voor liefhebbers van exotische voorwerpen, aardewerk, oude tekeningen en Oosterse kunst.

Sculpture Link Knokke
In het straatbeeld is Art Nocturne Knocke aanwezig met de beeldenwandeling Sculpture Link Knokke-Heist. Dit sculpturenfestival vindt dit jaar tot 18 augustus plaats voor de 20ste keer in samenwerking met Galerie Balastra. De wandeling toont onder meer werk van beeldhouwers Johan Baudart, Giovanni Gelmi en Jean François Jans. U kunt de beelden bewonderen op de Zeedijk tussen Het Zoute en Duinbergen langs Hotel La Réserve, rond het Zegemeer en tot aan CC Scharpoord.

Informatie: Toegang: 15 euro (gratis tot 18 jaar) – 25 euro catalogus inbegrepen. Catalogus: 15 euro.
Parking: voorbehouden parking voor de beursbezoekers mits beurstoegangskaart, achterzijde CC Scharpoord. Ingang langs de Majoor Van Dammestraat.
Shuttledienst: doorlopende pendeldienst tussen 15.30 en 20.30 uur tussen Q8 Kustlaan, Albertplein, Lichttorenplein, Hotel La Réserve en CC Scharpoord.