29.7.13

10000 $ tornooi TCDuinbergen: Op en Top Belgische finale

Het 10.000 dollartornooi op TCDuinbergen, met BNP Paribas als hoofdsponsor, is een echte topper geworden. Er waren reeds heel veel inschrijvingen in de kwalificatietabel en na 2 dagen kwalificatiematchen kon men starten met de hoofdtabel. Drie Belgische Rising Stars bereikten de halve finale, Julien Cagnina, Joris De Loore en Kimmer Coppejans. Op zondag 28 juli werd, onder een stralende zon en met heel veel enthousiaste toeschouwers , de finale gespeeld op de Center Court van TCDuinbergen . De vele tennisliefhebbers genoten van een spannende wedstrijd tussen Kimmer Coppejans, winnaar bij de junioren in Roland Garros in 2012 en Julien Cagnina.

Kimmer  won de 1ste set in tie-break, na  een 5-2 achterstand. In de 2de set leidde Kimmer met 4-1 , maar de taaie Julien vocht terug en won de 2e set met 6-4. In de 3de set was de veer bij Julien Cagnina gebroken en Kimmer won overtuigend en verdiend met 6-1.
Tornooileider Christophe Verhaeghe was bijzonder tevreden met de voortreffelijke ondersteuning en de verzorgde accomodatie op TCDuinbergen. Hij had warme woorden van lof voor voorzitter Dany Bailyu en voor  de inzet van tornooiafgevaardigde Ann Verheye en haar echtgenoot Tim Blondeel  en afspraak werd reeds gemaakt voor de rising stars tour in 2014.


Op de foto vlnr Christophe Verhaeghe, tornooileider, Kimmer Coppejans winnaar, Dany Bailyu , voorzitter van TCD.