30.7.13

Ark of Creation bij 't Verzet in Knokke-Heist

Jean-Louis Nicéphore, een kunstenaar geboren in Knokke-Heist, thans wonende in de bossen van Portugal organiseert een bijzondere expositie ‘Ark of Creation, Collective Awakening’ in de zaal Jeugdclub ’t Verzet. De expositie gaat door op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus, telkens van 12u tot 22u.

Verschillende vormen van artistieke expressie zullen tijdens de drie-daagse aan bod komen. Naast de schilderijen en sculpturen van Jean-Louis Nicéphore zullen er optredens zijn van lokale bands, wordt er live geschilderd op muziek, komt er poëzie aan bod, enz.

Een barista, een vakman in het bereiden van koffies, zal met een speciale techniek de meest prachtige en uiteenlopende motieven zoals blaadjes, hartjes, enz. met geschuimde melk in de crémelaag van de espresso schenken.

Jean-Louis Nicéphore Janssens werd geboren op 22 maart 1976 in Knokke-Heist. Hij studeerde in 1997 af aan de Brugse Kunstacademie. Van 1998 tot 2008 reisde hij de wereld rond (India, Nepal, Cambodja, Thailand, Indonesië, Marokko, Senegal, Mali, Suriname,...). Zijn schilderijen ontstaan uit action painting. Daarnaast creëert hij monumentale sculpturen in hout. In opdracht van Musea Brugge ontwierp hij de ‘merchandising’ zoals shopping bags, t-shirts, pull’s, enz. Ook het design op de bestelwagen van Musea Brugge is van zijn hand.

Samen met David Maertens, een opkomend talent uit Knokke-Heist is Jean-Louis Nicéphore een collectief van kunstenaars aan het oprichten onder de naam ‘First men Art’. De expositie in het Verzet wordt beschouwd als een try-out. In de toekomst wil men ‘zotte’ exposities organiseren waar nog meer artiesten uit verschillende kunstdisciplines aan bod zullen komen.

Jean Louis Nicéphore:  “We leven in een tijdperk dat mensen meer en meer tegen elkaar in werken in plaats van met elkaar. Het is de bedoeling om samen dingen te ondernemen, want samen zijn we sterk! We kunnen elkaar veel leren en zo ook elkaar groot maken. Zeker artiesten onder elkaar moeten elkaar helpen en de connecties die we over de jaren opgebouwd hebben delen.”