13.8.13

Zwem Academie in de startblokken voor tweede seizoen

De vzw Zwem Academie, die de sportieve Knokke-Heistenaar sinds vorig jaar in het nieuwe Sportoase zwembad crawl leert zwemmen, blikt terug op een succesvolle start en is klaar voor het nieuwe seizoen.

De Zwem Academie is het afgelopen jaar een thuisbasis geworden voor waterminnend jong en oud. In één jaar tijd mocht de vereniging ongeveer 250 leden verwelkomen, waarvan ruim 150 volwassenen. “Meer dan de helft daarvan had zich nog nooit aan crawl gewaagd. Onze crawl cursussen waren ook een succes bij die andere doelgroep: kids tussen 8 en 12 jaar. Van de 50 die na gemiddeld 10 lessen hun eerste baantje crawl zwommen, stroomde maar liefst twee derde door naar de Kids Academie, onze ‘zwemclub’ voor kinderen”, aldus initiatiefnemer David De Wandel.

De voorzitter is tevreden met deze cijfers: “Kwaliteit leveren door ervaren en hoog opgeleide lesgevers is van in het begin het handelsmerk van onze vereniging. Bovendien hebben we ons aanbod tijdens het eerste jaar verschillende keren aangepast. Zo werd het bijvoorbeeld al snel duidelijk dat er nood was aan een vervolgcursus op de ‘Start to Crawl’ en de ‘Crawl voor Kids’. Er kwamen ook lesuren bij op woendagochtend én op zondagochtend, inmiddels een topdag voor onze kids. Onze leden moeten zich als een vis in het water voelen… én bewegen. Dat is natuurlijk bijzonder ambitieus. Maar we blijven er voor gaan, dit seizoen zelfs met enkele nieuwe krachten”.

Sterke merken, sterke schouders 
De Zwem Academie wist enkele sterke merken aan zich te binden. Speedo, BMW De Mey en Uplace geven de Zwem Academie nog wat meer vaart. Afgelopen weekend werd het seizoen 2013-2014 in gang getrapt met een teamactiviteit op het strand en in het water. “De sfeer belooft veel goeds. Ons team is op elkaar ingespeeld en heeft duidelijk een gezamenlijk doel voor ogen: elk lid een mooie en soepele crawl aanleren. Daarvoor staan onze unieke aanpak en hoog fun-gehalte garant”, belooft de voorzitter.

De cursussen van de Zwem Academie starten in de eerste week van september. Inschrijven is nu reeds mogelijk via de website. Meer weten? Klik naar www.zwemacademie.be of mail info@zwemacademie.be