13.8.13

Succesvol eerste jaar voor Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist

Sportoase Duinenwater, het zwembaden- en multisportcomplex in Knokke-Heist, kan van een bijzonder succesvol eerste jaar spreken. In totaal vonden meer dan 353.000 bezoekers de weg naar het nieuwe sportieve pareltje van de Belgische kust, absolute topdag was 7 augustus ll. met 2.740 bezoekers. Sportoase Duinenwater opende, met een feestelijk openingsweekend en een eerste duik, onder de goedkeurende blik van Burgemeester Lippens de deuren op 10 en 11 augustus van vorig jaar. De eerste dagen werd, door een massale opkomst, meteen duidelijk dat het langverwachte zwem- en sportcomplex een mooie toekomst tegemoet gaat.

Het unieke concept, een publiek-private samenwerking tussen Knokke-Heist en de private uitbater Sportoase, gelegen aan de nieuwe Duinenwater-site, mocht in het eerste jaar al meer dan 353.000 bezoekers ontvangen, een meer dan indrukwekkend aantal in een opstartjaar.Concreet betekent dit dat er dagelijks een gemiddelde van 980 mensen een sportieve activiteit uitoefenen op de Sportoase site waarvan er een 770 gebruik maken van het zwembad. De fitness telt ondertussen meer dan 1.350 vaste leden en mocht reeds meer dan 15.000 deelnemers aan de groepslessen ontvangen. Daarmee is het niet alleen de meest moderne maar ook de grootste fitness in de regio waar alle leden op een persoonlijke manier begeleid worden naar HUN doelstelling.

In het eerste jaar kon Sportoase al rekenen op een groot aantal vaste bezoekers, zo hebben een 20-tal scholen en een 10-tal clubs hun plaats gevonden en leren een 400 leerlingen en 375 recreatieve- en competitieve clubzwemmers wekelijks de juiste zwemtechnieken aan. Naast de vaste plaatsen voor clubs en scholen is er ook steeds plaats voor bezoekers die individueel komen zwemmen, het evenwicht tussen de verschillende doelgroepen dient dan ook dagelijks bekeken te worden om iedereen optimaal van het juiste zwemcomfort te laten genieten.


Tijdens vakantie- en weekendperiodes is het aandeel bezoekers dat individueel en niet periodiek komt een stuk groter, ook daar bewijst het concept van Sportoase Duinenwater haar nut. Absolute topmaand was april 2013 met 36.700 bezoekers en waar de paasvakantie 23.500 bezoekers tot in Sportoase bracht, de drukste dag was 7 augustus 2013 met 2.740 bezoekers op 1 dag!