12.8.13

Nieuwe Bombay Sapphire Signature Gin & Tonic in Imagin

Gerenommeerd mixoloog Jan Van Ongevalle en designer Marnick Smessaert stelden op donderdag 8 augustus hun Bombay Sapphire Signature Gin & Tonic voor in de pop-up cocktailbar Imagin op de Elizabetlaan in Knokke. U kunt er de liquide kunstwerkjes deze zomer ook proeven. De cocktailbar is open van donderdag tot zondag tussen 16 en 23 uur. Zie fotoreportage.

Het ginmerk Bombay Sapphire vroeg vijf creatievelingen en evenveel vooraanstaande barmannen om hun eigen interpretatie te geven aan de klassieke Gin & Tonic. Het resultaat is een verrassend, eigenzinnig en kleurrijk arsenaal van cocktails.

Bespoke by Jan Van Ongevalle
Jan Van Ongevalle belandde na zijn opleiding aan Hotelschool Ter Duinen eerst in de herenmode. Na 25 jaar vond hij het tijd voor iets anders en maakte hij van zijn hobby – cocktails – zijn beroep. Ietwat schoorvoetend nam hij deel aan een cocktailwedstrijd en won die met glans. Sindsdien zijn cocktails een passie voor hem. Momenteel is hij barmanager in het Casino van Knokke, runt hij zijn eigen cocktail cateringbedrijf en organiseert hij cocktail workshops. In de toekomst staat nog een eigen cocktailbar op het programma.


Voor Bombay Sapphire creëerde hij Bespoke: “De tijd van alleen maar een citroentje in de Gin & Tonic is voorbij. Mensen willen nieuwe smaken, nieuwe combinaties. Ze willen een cocktail met liefde en passie die hen meevoert naar verre oorden. Inspiratie putte ik uit India. Ik wou een Gin & Tonic die kan betoveren, een glas vol cultuur met een knipoog naar de Indische bevolking en hun kledij: sari’s, tulbanden, armbanden, ringen, kettinkjes en spiegeltjes. Met deze G&T ervaar je het echte India!”