13.8.13

Geslaagde Internationale Danshappening in Knokke-Heist

Volkskunst De Sloepe in Heist kan terugblikken op een geslaagde Danshappening aan zee. Na een verbroederingsbarbecue in zaal Ravelingen, volgde op zaterdagnamiddag een prachtige optocht door het centrum van Heist. Om 15.30 uur werden de dansgroepen Canteclaer uit Zwevegem, Drieske Nijpers (Sint-Gillis Waas), Doina Baraganului uit  Iamolita (Roemenië) en Krystall uit Kazan (Rusland) aan het publiek voorgesteld. Om 20 uur werd de Danshappening afgesloten met een gala-avond in Zaal Ravelingen. 
  
“De Danshappening aan Zee was dit jaar een groot succes”, vertelt voorzitter Jan Claeys. “Alle groepen, zowel de Vlaamse als de buitenlandse, hebben de verwachtingen ingelost. De professionele muzikanten van Doina Baraganului speelden de pannen van het dak en de dansers volgenden perfect de verschillende ritmes. De energie en acrobatie van de dansers van Krystall was adembenemend. “


Na een vermoeiend weekend zijn de Roemeense dansers naar De Panne getrokken. De Russische groep zet haar tournee verder via Nederland naar Polen. De Sloep zoekt nu de wereld rond om binnen twee jaar, tijdens de volgende editie van de Danshappening, opnieuw een hoogstaand programma te kunnen aanbieden.

Zie fotoreportage