27.5.13

Polderduatlon in Oostkerke

Gezien de weersomstandigheden en de amper 11 graden temperatuur van het water had de organisatie van de Poldertriatlon in Oostkerke beslist om van de kwart-triatlon een duatlon te maken. Heel wat van de ruim 460 ingeschreven deelnemers vonden dat spijtig. Maar één en ander maakte de wedstrijd er niet minder spannend op. In de eerste run (3,5 km) verliep het nog gecontroleerd, met een man of 10 voorop, maar door heel snelle wissels was er al afscheiding nog voor ze op de fiets zaten. Tijdens de 40 km fietsen en bij veel wind raakten vier atleten op kop: Pieter-Jan Penne, Wout Moreel, Matthias Stubbe en de verrassende Lorenz Claeys. Aldus 3athlon.be. Met z'n vieren draaiden ze stevig rond en was de kloof gevallen. Niemand kon nog terugkeren. In het tweede groepje sleurde Dieter Staelens aan kop, terwijl de anderen zich konden sparen. Er was een extreem vlugge wissel van Penne en Stubbe. 

Stubbe ging er in de laatste run van 10,5 km als een speer vandoor en had 100m voor op Penne na één loopronde. In de tweede ronde verzwakte hij echter wegens krampen en ging Penne erop en erover. Diesel Moreel kwam stilaan op volle toerental en ging in de slotronde nog op en over Stubbe. Claeys kon nog net zijn vierde plaats behouden voor Benjamin Verlet (Oostende - 12B04), Sanne Swolfs (Knokke) en Niek Lingier (Aartrijke). Ook Geert Lammertyn en Dieter Staelens haalden nog top tien.

Bij de dames ging de zege naar Sophie Van Biervliet. Na de eerste run lag zij niet zo ver achter op Annemie Danneels en Peggy Claerbout. Op de fiets was Sophie duidelijk de sterkste, al kreeg ze wat hulp van enkele mannelijke ploegmaats. In de slotrun kreeg Claerbout (te weinig gegeten) nog een klop van de hamer en pakte Danneels de tweede plaats. Volgens een aantal deelnemers verliep de tijdregistratie niet vlekkeloos. Ook deden zich een paar valpartijen voor en speelde een gevaarlijke u-bocht sommige deelnemers lelijk parten.

Foto met dank aan Bart Goudeseune