29.5.13

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Segers-Marckx

Maandag vierden John Segers en Simone Marckx in Knokke-Heist hun 50ste huwelijksverjaardag. Dat deden ze met een groot feest. Ook het gemeentebestuur was van de partij om het gelukkige echtpaar in de bloemetjes te zetten. 

John Segers is geboren in Berchem op 26 maart 1944. Hij groeide op in een gezin met drie kinderen en zijn vader was kapper. Het gezin woonde in Antwerpen. John bracht er zijn jeugd door en liep er ook school. Na een jaar legerdienst trad hij in de voetsporen van zijn vader. Hij baatte tot aan zijn pensioen een zelfstandig kapsalon uit. Tien jaar lang nam hij deel aan wedstrijden en sleepte zo verschillende prijzen in de wacht. In totaal bouwde hij een carrière uit van 53 jaar lang. Vandaag geeft hij zijn kennis door aan de jeugd: hij geeft opleidingen om hen klaar te stomen voor kapperswedstrijden. John is ook voorzitter van ASCA, een kappersvereniging uit Antwerpen.

Simone Marckx zag het levenslicht in Sint-Niklaas op 29 oktober 1943. Haar vader was banketbakker en kreeg in totaal twee kinderen. Simone groeide op in Sint-Niklaas en liep er ook school. Toen ze 13 jaar oud was, kreeg ze een leercontract en werd ze opgeleid tot kapster. Liefst vijftig jaar lang stond ze haar man bij in de kapperszaak. Na hun beroepsloopbaan kwam het echtpaar in Knokke-Heist wonen. 


Het echtpaar Segers-Marckx kreeg een kind en twee kleinkinderen. Zoon Frank is gehuwd met An Claes en coacht bedrijven. Hun kinderen heten Zeno en Fleur.