3.3.13

Bram Imming wint Mountainbike Beach Challenge

De Nederlander Bram Imming heeft zondag de 15de editie van de Nissan Mountainbike Beach Challenge in Knokke-Heist op z'n naam geschreven. De 22-jarige Nederlander haalde het op de valreep van veldrijder Davy Commeyne die te vroeg de handen in de lucht stak. De 17-jarige Jens Berckmans eindigde als derde.  Het weer zat mee, maar toch werd het een vrij zware wedstrijd.  Vrijwel onmiddellijk na het startschot brak Kris Henderieckx de wedstrijd open. De Waaslander van Narviflex-Nomadesk zou iets meer dan een ronde solo rijden. Daarna werd hij opnieuw ingelopen door de achtervolgende kopgroep. Dat leverde vooraan acht renners op die zouden gaan strijden voor de zege. Naast Kris Henderieckx traden ook Davy Commeyne, Jens Berckmans, Kenneth Van Compernolle, Bjorn Rondelez, Joris Massaer, Maarten Himpens en Bram Imming op het voorplan. Van enige afscheiding was echter nooit sprake, al regende het wel de ene demarrage na de andere. Met de steile klimmen van Duinbergen in het achterhoofd probeerde Imming tot tweemaal toe aan de haal te gaan op het laatste stuk strand, maar telkens bracht Commeyne de kopgroep opnieuw samen. Inmiddels was duidelijk geworden dat het op een sprint zou uitdraaien. Commeyne achtte zich zegezeker maar stak de handen te vroeg – in de overtuiging dat hij Van Compernolle achter zich had gelaten – in de lucht. Op de meet werd de West-Vlaming echter nog geklopt door Imming.


Bij de dames ging de zege naar Belgisch kampioene Githa Michiels, voor Inne Gantois en Annemarie Kranenburg. 4-voudig winnares Jocyce Vanderebeken gaf op en was de geklopte van de dag. Op de 32 km waren er bloemen voor junior Mathieu Dehaeze bij de heren en Alicia Franck bij de dames. 

Toen het gros van de deelnemers al onder de douche stond, fietste lokale Wacky Racer Johan Van De Water zo goed als alleen een laatste keer de stijle Bocheldreef op. Samen met zijn clubgenoot, brandweerman Marc Delanghe verdient hij zondermeer de ‘pluim van de dag’. Bij een doortocht in de zwinbosjes ontfermden ze zich zonder twijfelen over een gevallen en gekwetste mede-biker. In afwachting van de komst van de ambulance dienden ze de 1ste zorgen toe en zorgden ze voor een omleiding van de andere deelnemers. 

Foto's van de hand van Christel Bedert zie je HIER.
Videobeelden vind je HIER.

Uitslag
1. Bram IMMING (Ned) in 1:36:28
2. Davy COMMEYNE z.t.
3. Jens BERCKMANS +0:02
4.
Kenneth VAN COMPERNOLLE +0:02
5. Bjorn RONDELEZ +0:07
6. Maarten HIMPENS +0:08
7. Joris MASSAER +0:08
8. Kris HENDERIECKX +0:24
9. Nicolas VERMEULEN +3:19
10. Bram DHIEDT +3:31