skip to main |
skip to sidebar
Halverwege de voormiddag zijn maandag in Flanders Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren bekend gemaakt. In België en Luxemburg hebben 124 restaurants Michelinsterren gekregen. Daaronder 11 nieuwe sterren. Eén daarvan ging naar het Knokke-Heistse restaurant Cuines 33, dat nu minder dan een jaar na de opening, in de Michelingids prijkt. Een week geleden had de restaurantgids Gault&Millau aan het restaurant uit de Smedenstraat in Knokke ook al een score van 15 op 20 gegeven en noemde het eethuis toen de nieuwste ontdekking in Vlaanderen. Cuines 33 is een familiebedrijf in handen van Frederik en zus Fleur Boussy en schoonbroer Edwin Menue. De twee jonge koks deden ervaring op in onder meer Oud Sluis, Escabèche, De Jonkman en Comerç 24. Cuines 33 staat voor Cosmopolitan, Cantempory en Conceptual. Het eethuis laat zich inspireren door de Catalaanse keuken. Cuines betekent trouwens keuken in het Catalaans. In een eerste reactie stelden de sterwinnende koks "superblij" te zijn. "We hadden het niet verwacht. We hebben 11 maanden geleden onze talenten gebundeld om een tapa-keuken te brengen met gerechten van hier, en een bediening die niet te stijf is". Het restaurant Cuines 33 is stijlvol ingericht door interieurarchitect Lieven Musschoot. De nieuwe Michelingids België en Luxemburg is vanaf 22 november te koop. De 57ste editie telt 1.815 adressen, waarvan 719 hotels en 1.096 restaurants. De gids telt 124 sterrenrestaurants, waaronder drie driesterrenrestaurants, zeventien tweesterrenrestaurants en 104 restaurants met één ster. Onder de 146 Bib Gourmand-adressen staan er 28 nieuwe in de gids.
Foto met dank aan Dolce Community