8.4.13

Erfgoed- en Open Monumentendag in Knokke-Heist

Het college van burgemeester en schepenen heeft het licht op groen gezet om zes gidsen in te zetten op Erfgoeddag op 21 april en Open Monumentendag op 8 september. De rondleidingen zullen plaats vinden in het museum Sincfala, waar de tweeduizendjarige geschiedenis van de Zwinstreek en het dagdagelijkse leven in de zeevisserij centraal staan.

Erfgoeddag: 21 april
De nationale Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van “Stop de tijd”.  In Sincfala, het Museum van de Zwinstreek gaan de gidsen dieper in op hoe spullen tegen de vergankelijkheid moeten bewaard worden.  Ze halen ook enkele zegswijzen boven waarin tijd een rol inspeelt.  Ook behandelen ze kort de fotografie want met een foto leg je een moment vast, de tijd staat even stil…  De gidsbeurten beginnen om 10, 14 en 15 uur.

Open Monumentendag: 8 september
Open Monumentendag In het kader van “Feest” dit jaar.  De populairste locaties van de laatste jaren zullen opengesteld worden voor het publiek.  Welke dit zijn, zal later meegedeeld worden  Het toeristisch treintje wordt gratis ingezet tussen de verschillende sites.