12.4.13

Belgium Tour in mei weer in Knokke-Heist

De Ronde van België is volgende maand weer te gast in onze badstad. De Ronder wordt vanaf 2013 door zijn nieuwe hoofdsponsor omgedoopt tot Baloise Belgium Tour, hét meerdaagse wielerevenement van België. Ook dit jaar is onze badstad als dè sportstad bij uitstek opnieuw van de partij. In die mate zelfs dat Knokke-Heist een dag vroeger aan bod komt zodat de 1e rit in lijn een nog exclusievere en meer feestelijke tint krijgt.

Op woensdag 22 mei vertrekken de renners in Lochristi en wordt de aankomst verwacht te Knokke-Heist op De Wandelaar, de Poggio van de Oostkust, rond 15.30 uur.  Na een eerste doortocht omstreeks 13.50 uur, staan de renners nog 2 lokale ronden te wachten.  Een rit goed voor 171 km.

Op donderdag 23 mei vanaf 10 uur worden de renners aan het publiek voorgesteld op het Maes en Boerenboomplein.  Om 11 uur wordt de start gegeven van de 2e rit in lijn van Knokke-Heist naar Ninove, een rit van 183 km.

Wielerliefhebbers die VIP-tickets of sponsorpakketten wensen aan te kopen, kunnen zich richten tot de sportdienst via rondevanbelgie@knokke-heist.be of 050 630 480.