9.11.12

Het verhaal van de ouders van baby Jasper

Heel Knokke-Heist, heel het land, leeft momenteel mee met de ouders van de kleine Jasper die voor z’n leven vecht. Hier is hun verhaal.

Donderdag

Deze morgen om 7u15 met Jasper naar het ZH voor buisjes te plaatsen en neuspoliepen te verwijderen. Om 8u10 ging hij vlot in slaap. Daarna verliep de operatie gunstig. Alleen het ontwaken verliep niet zoals voorzien. Jasper zijn zuurstofniveau daalde en hij geraakte in de problemen. Daardoor deed hij een hartstilstand. Na een 12 tal minuten reanimeren is hij er weer min of meer doorgekomen (in coma). Na het stabiliseren is hij met de heli naar het AZ in Brugge overgebracht. Hier ligt hij nu op intensieve zorgen. Hij wordt beademd. Zijn EEG was slecht... Hij heeft een groot zuurstoftekort gehad waardoor hij hersenschade heeft (hoeveel precies weten we nog niet). Op de EEG was zeer weinig hersenactiviteit te zien. Nu is het bang afwachten van de EEG morgen zal zeggen. De dokters hebben er weinig goede hoop in. Toch hopen wij nog op een mirakel!

Vrijdagmorgen

De nacht heeft geen beterschap gebracht. Hij heeft hoge koorts gemaakt dat ze een beetje hebben kunnen verlagen (38,5 nu). Straks een nieuwe EEG test en een ijstest. De EEG om te kijken of zijn hersenactiviteit er is op vooruit gegaan of achteruit. De ijstest om te kijken of hij hersendood is.... Jammer genoeg alleen maar slecht nieuws!

Vrijdag kort na de middag

Jasper blijft vechten. De EEG gaat deze middag door rond 14u. We hebben toch een sprankeltje hoop. Hij beweegt af en toe zijn hand... Er moet nog onderzocht worden waarvan dat komt (reflectie of reactie). Wij blijven duimen en hopen!