5.2.12

Prijsuitreiking Jeugdpoëziewedstrijd

Marnixring ‘De Blinckaert’ heeft in Knokke-Heist voor de 8ste keer de Jeugdpoëziewedstrijd georganiseerd. Dat gebeurde in samenwerking met de Bibliotheek en het Cultuurcentrum Scharpoord. Om de winnaars en hun gedichten extra in de verf te zetten, werd een video gemaakt van de laureaten, die zelf hun poëtisch hoogstandje brachten. In een interview lichtten ze toe hoe hun ‘meesterwerkje’ tot stand kwam. Frank Adam droeg ook een aantal geselecteerde gedichten voor. De meeste publieksstemmen gingen naar Maarten Blomme en Morgane Van der Heiden. Het hoogtepunt van de avond was echter de uitreiking van de prijzen. Uit meer dan 800 gedichten met als thema ‘Muizenissen’ werden door de jury achttien poëziestukjes geselecteerd. Laureaten waren Jara De Graeve en Jacobe Verlinde. Schepenen Maxim Willems en Ingrid Reubens mochten vervolgens de winnaars belonen.

Categorie derde graad lager onderwijs: laureaat: Jara De Graeve.
Andere bekroonden: Maarten Blomme, Daphné Rijckaert, Kenny Desmit, Pauline Dobbelaere, Emma-Flore Cornelis, Camille Papin, Amelia De Smet, Jules Vanderschaeghe.
Categorie eerste graad middelbaar onderwijs: laureaat: Jacobe Verlinde.
Andere bekroonden: Samya Abdelnaser, Charlotte Allaert, Isabeau Melsens, Morgane Van der Heiden, Talitha Dauwens, Marie Ulrix, Elisabeth Allaert, Judith Debaere.