25.6.11

Anderlecht wint van FC Knokke. Molins zwaar gekwetst

Zaterdagavond is Anderlecht-aanwinst Guillermo Molins op het veld van FC Knokke vrij zwaar gekwetst geraakt aan de linkerknie. Dat gebeurde tijdens de traditionele vriendschappelijke wedstrijd tussen beide ploegen. Molins werd met een ziekenwagen weggevoerd en onderging later een scan in een Brussels ziekenhuis. De 22-jarige Zweedse international liep een ernstige kwetsuur aan de voorste kruisband op. Hij wordt eerstdaags geopereerd en blijft waarschijnlijk enkele maanden op non-actief. Veel fans hadden zaterdag de verplaatsing naar de badstad gemaakt om de nieuwe aanwinsten van paars-wit in première te zien. In de wedstrijd won Anderlecht met 0-4 van FC Knokke. Anderlecht leidde bij de rust met 0-2 na een heel vroege goal van Kabasele. En even na het kwartier maakte Chatelle nog een doelpunt voor paars-wit. In de tweede helft bracht Anderlecht negen vervangers in waaronder onder meer de nieuwkomers Molins en Safari en de teruggekeerde Reynaldo. Molins stond amper op het veld of hij scoorde, maar een kwartier voor het einde raakte hij vrij zwaar geblesseerd. Vijf minuten later maakte Fernando Canesin Matos het vierde doelpunt.