1.7.09

Het project ‘120 km Kustkwaliteit’ moet het strand in Knokke-Heist beter toegankelijk maken voor de minder mobiele toerist.

Voor ons kustgebied is een grensoverschrijdend project opgesteld. Het kreeg de veelzeggende naam mee: "120 Kilometer Kustkwaliteit" (120 KK). Hoofddoelstelling is het verbeteren van het strand- en kustbeheer langs de Vlaams-Zeeuwse kustlijn. En dat op een duurzame en innovatieve manier. Voor de deelnemende kustgemeenten is recreatie en toerisme van groot belang. De sociale en economische leefbaarheid van het gebied hangt er van af. Voor het realiseren van de projectdoelstelling heeft ook Knokke-Heist zopas gekozen voor een aantal thema's. Het betreft 'Ecologisch en alternatief strandbeheer', 'Bewaking en veiligheid' plus 'Bereikbaarheid en toegankelijkheid'. Concreet betekent dit dat de badplaats de toegankelijkheid voor de minder mobiele strandganger zal verbeteren. Het heraanleggen van de bestaande loopbruggen en het verlengen ervan tot aan de hoogwaterlijn is daarbij één van de doelen. Aan het project wordt deelgenomen door Middelkerke, Blankenberge, Knokke-Heist, Sluis, Vlissingen, Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.

Het spoor helpt de minder mobiele mens naar onze kust
De NMBS heeft een praktische folder klaar waarin aan reizigers met beperkte mobiliteit wordt uitgelegd wat de diverse mogelijkheden zijn om toch met de trein te kunnen reizen. Er is ook een aangepaste versie voor lezers met een visuele handicap.
De folder is
hier te downloaden.