20.12.08

Thierry Correyn redt beschonken man van gewisse dood

Vrijdagavond heeft Thierry Correyn uit Knokke-Heist op risico van z’n eigen leven een man, die in Brussel in het pad van een aanstormende trein was geraakt, van een gewisse dood gered. Getuige van het voorval waren voormalig toerismedirecteur André Desmidt en z’n echtgenote Annie Poissonnier.
Hier volgt hun getuigenis: “Na een dagje Brussel waren we op perron 4 Centraal station Brussel aan het wachten op de trein naar Knokke/Blankenberge die 10 minuten vertraging had. Wij ontmoetten er stadsgenoot Thierry Correyn met wie we een gesprek aanknoopten. Plots rent die weg en we zien hem een persoon van de rails trekken. Zelf hadden wij niets opgemerkt. Toen Thierry druk doende was om die persoon van vreemde nationaliteit en in zwaar beschonken toestand terug op het perron te trekken (voorlopig zonder resultaat) merkten wij de benarde situatie op en boden we een helpende hand. Pas enkele seconden (max 5) nadat de persoon van de rails getrokken was kwam de trein van 20.36 u (richting Binche denk ik) aangereden.
Had Thierry niet alert gereageerd dan was die man zeker verongelukt. Ondanks zijn toestand kon hij ons duidelijk maken dat hij zijn uurwerk verloren was op de rails en die wilde recupereren maar gelet op zijn toestand niet meer van de rails geraakte. De persoon (geschatte leeftijd 25 jaar) gaf zelf toe veel gedronken te hebben. Hij verdween in de voor hem bijna fatale trein. Te noteren dat er nog mensen op het perron stonden maar zich beperkten tot de rol van toeschouwer. Op de camerabeelden van het centraal station moet het vermeende slachtoffer zeker te zien zijn want vooraf merkten wij die zwalpende man in de hall reeds op. Wij hebben Thierry Correyn niet gezegd dat we de pers zouden inlichten omdat we vrezen dat hij dat niet zou willen, maar zelf vinden we dat een dergelijke heldendaad (tenslotte riskeerde hij ook zijn leven want de trein was reeds aangekondigd als binnenrijdend in het station !!!) niet onopgemerkt kan noch mag blijven (al was het maar als voorbeeldfunctie)”.