30.4.13

Gouden huwelijksjubileum van Raphaël Lierman en Monique Vantorre

Zaterdag vond in Hof ter Mude de viering plaats van het gouden huwelijksjubileum van Raphäel Lierman en Monique Vantorre. Het koppel huwde op 26 april 1963 in Heist en woont nog steeds in de Dorpsstraat 72 te Westkapelle waar ze vroeger hun bekende vishandel uitbaatten.

Raphaël is geboren in Ramskapelle op 6 juni 1940. Hij komt uit een gezin van 4 kinderen. Het gezin woonde in Ramskapelle waar zijn vader als landbouwer aan de kost kwam.  Raphaël liep er school en bracht er zijn jeugd door. Na zijn schoolperiode werkte hij een tijdje bij Glaverbel. Daarna deed hij legerdienst gedurende 1 jaar. Na zijn legerdienst startte hij een vishandel op die hij tot 2000 runde.

Monique zag het levenslicht in Brugge op 20 januari 1944. Ze komt uit een gezin van 10 kinderen. Haar vader was visser. Het gezin woonde in Heist. Monique liep er school en bracht er haar jeugd door. Na haar schooltijd heeft ze gewerkt bij Rosalie Babelutte. Na haar huwelijk baatte ze, samen met haar man de vishandel uit. Monique en Raphaël gingen vroeger veel op reis. Ze houden van wandelen, fietsen en winkelen.  Het paar heeft 2 kinderen Patrick en Cindy en 3 kleinkinderen: Sebastiën, Maarten en Thomas.