Rodenbach praline van Chocolatier M
Chocolatier M uit Knokke-Heist heeft zopas een unieke Rodenbach praline ontwikkeld. Dat gebeurde naar aanleiding van de opening van het Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare. Na een anonieme 'smaak'zoektocht van het Miummm-team door het Vlaamse chocoladelandschap werd Chocolatier M namelijk gevraagd om de vaste chocoladepartner te worden voor Het Huis van de Voeding. Miummm legde als voorwaarde op dat voor de collectie met typische Vlaamse smaken gewerkt moest worden. Naast een praline met speculaaskruiden naar oud Vlaams recept en een praline op basis oude Vlaamse jenever met een crunch van kletskoppen was de blikvanger een praline op basis van Rodenbach. Dit typisch Vlaams rood-bruin bier, was een logische keuze gezien het vernieuwende project op de oude bottelarij van de brouwerij werd gevestigd. Ook de roots van de Knokke-Heistse chocolatier David Maenhout liggen trouwens in de brouwerswereld. De nieuwe pralinecreatie werd met de steun en intense samenwerking van brouwerij Rodenbach in verschillende stadia ontwikkeld. Het resultaat is een praline met licht zure en zeer zuivere Rodenbach smaak. Basis van de praline is een unieke mix van diverse van Rodenbach bieren rechtstreeks uit de houten foeders van de brouwerij in combinatie met een originechocolade van Callebaut. Bij de officiële in gebruik name van het Vlaams Huis van de Voeding kregen de genodigden de eerste 'openings'collectie mee naar huis. Onder hen de Vlaamse Minister-President en talloze prominenten. De pralinecollectie zal normaal gezien twee maal per jaar wijzigen.