7.3.11

Jonge Knokke-Heistenaar Junior Polderkok 2011

In de Hotelschool Ter Groene Poorte werd de 17-jarige Nicolas Vandecasserie uit Knokke-Heist uitgeroepen tot de nieuwe Junior Polderkok 2011. Hij is de kleinzoon van het bekende restaurant Villa Lorraine in Brussel. Enkel leerlingen van het vijfde jaar hotelopleiding mogen deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijd. Dit keer moesten de jonge koks een bereiding maken met barbarie eend en allerlei typisch West-Vlaamse groenten. Nicolas koos voor eend met gefrituurde schorseneren. Z’n aardappelen serveerde hij in de vorm van een paddenstoel. “Het gerecht was af, zowel qua smaak als qua presentatie”, klonk het bij de jury. “Je merkte duidelijk dat Nicolas heel veel tijd en energie in zijn gerecht heeft gestoken. Hij is zeker een verdiende winnaar. Het vlees was mals en sappig, de saus was af en de garnituur van groentjes was een lust voor het oog.” Na de krokusvakantie gaat Nicolas op stage in Restaurant Oosthoek in Knokke. De Junior Polderkok is op vier jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde kookwedstrijd die op heel wat belangstelling kan rekenen.