6.12.10

Nu inschrijven voor de eerste 2011 Sporttoppers in Knokke-Heist

Vanaf nu kan men zich in Knokke-Heist inschrijven voor de eerste sporttoppers van volgend jaar. Het gaat om de Love Bike & Run, de Nissan Mountainbike Beach Challenge en de Dikke Banden Tocht. De Valentijnstocht ‘Love Bike & Run’ wordt gehouden op zaterdag 12 februari. Het is een recreatieve 'duotlon' voor geliefden en vrienden waarbij duo's samen 14 km afleggen op het strand tussen de watersportcentra. De ene fietst terwijl de andere loopt. Onderling mag er van taak gewisseld worden. Inschrijven kan enkel via www.lovebikeandrun.be tot en met donderdag 3 februari.


De 13e editie van de Nissan Mountainbike Beach Challenge krijgt z’n beslag op zondag 13 maart. De wedstrijd volgt de volledige kustlijn van in Duinbergen tot aan het Zwin. Er wacht de deelnemers een gevarieerde omloop van 24 km met flink wat zand en tal van golfbrekers. Wie minstens 15 jaar is kan de uitdaging aangaan. Heren kunnen ook kiezen voor de 48 km.

Voor jongeren van 10 tot 15 jaar staat de Dikke Banden Tocht op het programma. De kids krijgen van ervaren lesgevers van Wielerbond Vlaanderen een initiatieles in het mountainbiken en kunnen aansluitend hun opgedane ervaring testen op een mountainbiketocht van 4 km op een deel van de omloop van de Mountainbike Beach Challenge. Inschrijven voor de 4, 24 of 48 km kan enkel via www.mountainbikebeachchallenge.be tot en met maandag 7 maart.