3.8.09

Derde foto-identificatiedag van Sincfala in de De Vierbote in Heist

Komende vrijdag wordt in het Ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist de nostalgie weer metersbreed uitgespreid. Iedereen kan dan helpen personen en plaatsen te identificeren op oude foto’s uit Heist en Knokke. Het is meteen de derde foto-identificatiedag die door het Sincfalamuseum in Heist wordt georganiseerd. Dat gebeurt in samenwerking met de Seniorenraad. Bedoeling is de duizenden foto's uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. Op dit ogenblik zijn al zo'n 2000 van de ongeveer 12 000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. In september is geen ontmoetingsmoment voorzien, maar vanaf oktober wordt weer één keer per maand foto’s bekeken.


Hebt u zelf nog foto's die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? U kunt ze steeds schenken aan het museum. Voor het najaar zoekt het museum ook vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto's in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Pannenstraat 140 - 8300 Knokke-Heist - 050 630 872 - sincfala@knokke-heist.be - www.sincfala.be Tijdens de vakantieperiode zal het ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist gesloten zijn vanaf 9 augustus tot en met 8 september.