11.5.09

Jabbeke 2 – FC Heist 2

In de promotiestrijd in Derde Provinciale dwong Jabbeke zondag in de wedstrijd tegen FC Heist na 15 minuten spelen een counter af en scoorde. Dat gebeurde onverwacht tegen de gang van het spel in. Vijf minuten later kwam Heist langszij met een kopbaldoelpunt van Nick Plaetinck. Op het half uur mocht Dieter Maenhout een vrije trap geven langs de zijkant van de rechthoek waarmee hij de keeper het nakijken gaf. Zo kwam Heist 1-2 voor. Na de rust ging de wind opzetten in de langsrichting van het veld wat het spel bemoeilijkte. Ook na de 90ste minuut liet de scheidsrechter verder spelen. Zes minuten later floot hij een fout op de rand van de 16 m. Jabbeke scoorde en de ref floot af. Eindstand 2-2. Nu zondag kan Heist mogelijk de promotie afdwingen in de laatste wedstrijd van het seizoen.