21.10.13

Knokke-Heistse Basket-Heren One blijven stevig aan de leiding

De leider in derde provinciale A kon een uitstekende zaak doen in het klassement mits winst bij rechtstreekse concurrent Wytewa. Onder impuls van een bijzonder efficiënte Devinck slaagden de kustjongens er in om onmiddellijk een kloof op het bord te brengen (1-10). Roeselare schakelde dan over naar een zoneverdediging, en dit zorgde voor enig probleem. Er werd te weinig geduld gelegd in de passing, en teveel onnodig balverlies geleden waardoor de tegenpartij kon naderen  (15-22). Bij aanvang van het tweede kwart was opnieuw Devinck een ware gesel voor de thuisverdediging. Door foutenlast moest de coach echter te vaak roteren, waardoor de balans in het team vaak ontbrak. Met een paar ongelukkige balverliezen van de invallers lukte Wytewa iets teveel eenvoudige korven, waardoor er tegen de rust slechts een klein kloofje overbleef (27-36).
Bij de start van de tweede helft leek de match te kantelen. De Namedis Chape boys kregen maar geen vat op de thuisverdediging, en stapelden de balverliezen op. Roeselare bleek ook niet bijzonder secuur in aanval, maar kregen vaak 2e en 3e kansen aangeboden op een presenteerblaadje, wegens niet wakker genoeg in defensieve rebound. (36-40). Naar het einde van het derde kwart achtte Bert Braeckman dan zijn moment gekomen. Met 2 mooie bommen na goed uitgespeelde plays en heel veel druk in verdediging van de hele ploeg konden de bezoekers het laken opnieuw naar zich toetrekken (38-48). Het laatste kwart stond dan ook vooral in het teken van het bestendigen van de voorsprong. Er werd zeer rommelig geacteerd aan beide zijden, maar via opnieuw Bert Braeckman, Aelter en De Klerck kwam de overwinning nooit meer in gevaar.
Aelter 8, Dedecker 3, Van Meenen 6, Devinck 11, Monsieur 4 vervolgens: Rotsaert 2, Pauwaert, Braeckman S, Bonhaerens 2, Braeckman B 14 en Vermeersch. Roos en Bil keken geblesseerd toe.

Dames One – BBC Sparta Laarne: 50-57
 Laarne zette van in het begin van de wedstrijd veel druk op de Blue Buddha girls en speelde agressief en gretig basket. De kustdames bleken hier niet tegen opgewassen en moesten dan ook hard werken voor elke score. Q1: 9-14 Ook in het tweede quarter kwam Knokke moeilijk tot scoren door de defensieve druk van de bezoekers. De bezoekers slaagden er zo in om de kloof verder uit te bouwen. Rust: 16-27 De rust bleek de thuisploeg goed te doen en leek hen eindelijk wakker te schudden. Door zelf agressiever te gaan verdedigen, slaagden ze er hier en daar in om een easy lay-up te scoren en konden ze de bezoekers beperken tot 11 punten. Na het derde quarter wezen de bordjes een 34 - 38 stand aan en Knokke zat opnieuw in de wedstrijd. Ook in het vierde quarter bleef Knokke aandringen. ze slaagden er in om de bordjes opnieuw in evenwicht te brengen bij 42-42, maar het inhaalmanoeuvre had veel inspanningen gekost. Kleine foutjes in verdediging werden door Laarne onmiddellijk afgestraft waardoor ze opnieuw een 5-punten kloof konden uitbouwen. Via vrijworpen werd de stand uiteindelijk vastgelegd op 50-57 in het voordeel van Laarne.
Deblaere M, Stevens  7, Kimpe  28, Bouzin 8, Ketelers  3, Van Wynsberghe , Borrey , Vaesen , Vantorre  4

Dames Two – BBC Koksijde: 45-38
U14 meisjes – Crack Blue Ieper: 72-48

De jonge dames blijven verbazen, dit is immers een nieuw opgerichte jeugdploeg met een mix van leeftijden tot 14 jaar. Ze bewijzen week na week dat er ook in de toekomst plaats is voor damesbasket in Knokke-Heist!