30.10.10

Kijken hoe bijzonder de interieurs zijn in Knokke Zoute

In het Pavillon Du Zoute in de Knokse Oosthoek heeft uitgeverij VdH Books vrijdagavond het kunstvolle fotoboekwerk ‘Bijzonder Wonen - Knokke-Het Zoute' voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Lippens, leden van het college en de gemeenteraad en zowat de halve ‘beau monde’ uit de badstad. Uitgever Paul Van den Heuvel heeft volgens burgemeester Lippens z’n werk in ‘De Geheime Archieven van het Vaticaan’ even aan de kant gezet om samen met Fabienne Vastapane een aantal van de meest bijzondere interieurs samen te brengen in een prachtig fotoboek. Nergens in ons land vindt men namelijk zoveel schitterende interieurs als in Het Zoute. Zowel langs de zeedijk als langs rustige paadjes en in de statige lanen liggen in de badstad prachtige woningen verscholen. Die gaan van riante villa’s en karaktervolle appartementen tot gezellige hoeves. In het 252 pagina's tellend interieurboek kan men binnenkijken in zo’n 35 woningen. In wiens villa of appartement men precies rondneust wordt niet verteld. De eigenaars van de interieurs stonden namelijk op hun anonimiteit. Samenstelster Fabienne Vastapane heeft haar hart verpand aan de elegantie en verfijning van Het Zoute. Het boek is daar een hommage aan. Ondertussen wordt ook gedacht aan een tweede editie van ‘Bijzonder Wonen - Knokke-Het Zoute'. Dat zou dan bijzondere interieurs bevatten van de regio Cadzand, Knokke-Heist tot bij Brugge.


Bijzonder Wonen - Knokke-Het Zoute is het eerste boek in een internationale reeks. Volgend jaar komen ook de interieurs van Sotogrande (Spanje), Taroudant (Marokko) en Palm Desert (Californië, VSA) aan de beurt. Eerder bracht VdH Books ook de boeken De Geheime Archieven van het Vaticaan en De mooiste wijnkelders ter wereld uit.

Het lijvige boek“Bijzonder Wonen. Knokke-Het Zoute” is - in het Nederlands en Frans - verkrijgbaar tegen 55 euro, ondermeer bij de Standaard boekhandel en bij Corman.
ISBN 9789088810275