9.8.10

Bovenmootambities voor Knokke-Heistse basket

Met het oog op het nieuwe basketseizoen werden in de badstad door voorzitter Jan Bode de fanion-teams van BC Namedis Chape Knokke-Heist voorgesteld. Bij de heren wordt Bruce Minne de nieuwe trainer van the One. Het bestuur hoopt met deze 35-jarige dynamische trainer weer een stap verder te kunnen zetten in de uitbouw van de club en een plaatsje in de top 3 te kunnen bemachtigen. Nieuwe aanwinsten bij de heren zijn de 32-jarige Wim Van De Keere (ex-speler van o.a. Telindus Oostende, Okapi Aalstar, Belgian Lions) en de 23-jarige Sander De Leersnyder (Bent Schoenen Waregem). Deze ervaren spelers worden aangevuld met eigen opkomende talenten Niels en Nike De Boysere, Sebastien Rock, Nils Monsieur en Gilles Vermeersch. Verder kan het team blijven rekenen op kapitein Gunther De Pauw, Yves Galle, Nick Goethals, Dries Aelter, Stef Daese, Matthias Franchoo, Robin Casier, Tim Audenaert en Michael Fordeyn.

Bij de Dames wordt de kern nog altijd gevormd door Kimmy Stevens, Veerle Vantorre, Gaëlle Bouzin, Kim Heuzel, Kelly Rouzeré, Wendy Simoens, Femke Kimpe, Judith Van Craeymeersch en Audrey Vaesen. Ellen Maes en Lieselot Vandenbussche zetten na 8 seizoenen spijtig genoeg definitief een punt achter de de basketsport. Als waardige vervangsters zijn Noëmi Borrey (2de landelijke Koksijde) en Shamira Linskens (eerste Landelijke Sparta Laarne) ingelijfd. Naast deze 2 belangrijke transferts zijn er ook een aantal jeugdproducten die terugkeren van Blankenberge: Nathalie Decuypere, Saar Van Elslande, Gaëlle Meeuws en Evelien Combes. Nieuwe coach Ronny Seghers heeft als opdracht de Dames volgend jaar in Eerste Landelijke binnen de top 5 te doen eindigen.

Voorzitter Jan Bode bedankte uiteindelijk ook het gemeentebestuur voor zijn krachtdadig sportbeleid. Zo moeten alle Belgische basketbalclubs binnen de twee jaar hun belijning aanpassen naar Amerikaans model. In Knokke-Heist is dit al in juni gerealiseerd en zijn de terreinen in de Stormmeeuw, Laguna en Molenhoek, reeds officieel gehomologeerd door de bevoegde basketinstanties.