21.10.07

Lombaerts helpt Zenit naar gedeelde toppositie

Nicolas Lombaerts, de man met Brugse en Knokke-Heistse roots, heeft z'n Russiche ploeg zondag weer een aardig handje geholpen. Op drie speeldagen van het einde blijft het in de Russische competitie trouwens razend spannend. Zowel Spartak Moskou als Zenit St Petersburg wijken geen duimbreed van elkaar en gaan de allerlaatste rechte lijn in met elk 52 punten, evenveel gewonnen wedstrijden en een doelsaldo dat amper één goal verschilt. Op zaterdagmiddag knikkerde Spartak tegenstander FK Moskou voorgoed uit de titelstrijd. Zondagmiddag deed Zenit St Petersburg er dan ook alles aan om te winnen. In het eigen Petrovskiy nam het vlot de maat van FC Khimki. Khimki opende nog voor halfweg de eerste helft nochtans de score. Aleksandr Tikhonov zorgde daarvoor vanop de stip. Nog voor de pauze had het team van Nicolas Lombaerts de scheve situatie al rechtgetrokken. Eerst duwde Pavel Pogrebnyak de gelijkmaker binnen, en op slag van rust zorgde Konstantin Zyryanov voor de 2-1.Na de pauze diepte de thuisploeg de voorsprong verder uit. Op het uur maakte Lombaerts er met een hoekschop 3-1 van, en invaller Fatih Tekke mocht tien minuten voor affluiten met 4-1 de ruime eindcijfers vastleggen. Met nog drie speeldagen voor de boeg wijken beide titelconcurrenten geen duimbreed van elkaar. Spartak en Zenit delen de eerste plaats met 52 punten. FK Moskou volgt nu al op zes eenheden en is kansloos.