1.8.07

Nog wat zomers voetbal

Knokke-Wevelgem 3-3 (strafschoppen 2-3) Beker van België - Eerste ronde

Knokke verscheen met zes nieuwe spelers aan de aftrap van het seizoen. Twee van die debutanten, Pieter Billiau (ex-Steenbrugge) en Bjorn Devarrewaere (ex-Izegem), knutselden in de eerste helft twee bijna identieke doelpunten in elkaar, telkens een voorzet van Billiau en een kopbal van Devarrewaere, waardoor het na een halfuur 2-0 stond. Hoewel Wevelgem kort daarop tegenscoorde wist Knokke vlak voor rust de voorsprong weer op te drijven na een magistrale actie van Frank Goes.

In de tweede helft bleek vierdeklasser Wevelgem City, getraind door Gilbert Bodart, fysiek sterker. Het was dan ook geen verrassing dat Wevelgem na een vrije trap de 3-2 aantekende. Toch had Knokke nog de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar Devarrewaere kende pech toen zijn lobbal op de lat viel. Enkele minuten voor tijd lukte Wevelgem de gelijkmaker. In de strafschoppenreeks miste Knokke driemaal en Wevelgem slechts één keer. Ondanks de uitschakeling konden trainer Henk Houwaart en de Knokse supporters tevreden zijn: er zit heel wat talent bij de nieuwe spelers.

Beker van West-Vlaanderen – eerste speeldag

Reeks H: VV Westkapelle – Westende 2-1. Tegen de vierdeprovincialer kwam VVW 2-0 voor met tweemaal Vanhaecke aan het kanon. De zege kwam niet meer in gevaar ondanks de bezoekende tegentreffer.

Vanavond woensdag speelt Knokke FC zijn eerste wedstrijd voor de Beker van West-Vlaanderen (reeks C) op het veld van FC Heist. Aftrap om 19 uur op stadion De Taeye.