16.7.07

Lombaerts doorstaat vuurdoop in Rusland

Knokke-Heistenaar Nicolas Lombaerts stond zondagavond 94 minuten op het veld in z'n eerste en winnende wedstrijd in Sint-Petersburg. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg het laatstgeklasseerde Rostov met 2-0. Gevolg was dat naaste rivaal Spartak Moskou slechts één nachtje aan de leiding stond in het klassement. Nu is Zenit opnieuw koploper met één punt voorsprong. De zege kwam niet gemakkelijk tot stand. De Argentijnse spits Alejandro Dominguez opende de score in blessuretijd van de eerste helft. Andrej Arsjavin besliste het duel pas in de laatste minuut. Advocaat miste verscheidene spelers, onder wie Fernando Ricksen. Hij liet de 22-jarige Belgische jeugdinternational Nicolas Lombaerts dan ook een hele wedstrijd lang z'n roebels verdienen in het Petrovsky stadion. Even leek het echter mis te gaan voor onze stadsgenoot. Een op Lombaerts uitgelokte fout kon echter door de tegenpartij niet vertaald worden in een doelpunt. Inmiddels liep maandag het gerucht dat Dick Advocaat in november Zenit verlaat en Bondscoach wordt in Australië.