9.7.07

Doelpuntenfestival in Stadion Olivier

De vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Knokke werd zaterdag in de badstad een doelpuntenfestival voor tegenstander Anderlecht, de huidige landskampioen. Van bij het begin pakte paars-wit uit met leuk combinatievoetbal. Knokke trachtte bij te houden maar werd vastgepind op de eigen helft. Na een own-goal en een penaltydoelpunt, voerde Anderlecht de druk verder op. Bij de rust was de stand 0-5. Kort tevoren was er opschudding in de tribune toen FC Knokke voorzitter Guido Demey het bewustzijn verloor en naar het ziekenhuis werd gevoerd. Voor de tweede helft zette de Anderlecht coach Frank Vercauteren een compleet nieuwe ploeg op het veld. Zwarte parel Mbo Mpenza vond 4 maal de netten en zorgde mee voor dubbele cijfers en de 0-11 eindstand. Eventjes was er onzekerheid over de uitslag omdat het scorebord van FC Knokke het bij dubbele cijfers voor bekeken hield. Het laatste fluitsignaal van topscheidsrechter Frank De Bleeckere was het teken voor de ruim 2.000 aanwezige voetbalfans om op zoek te gaan naar een leuke handtekening en een foto met hun favoriete spelers. De wedstrijd van FC Knokke haalde maandagmorgen zelfs de Egyptische kranten. Dat kwam omdat Anderlechts Egyptische ex-Besiktas middenvelder Ahmed Hassan een strafschop converteerde in de 23ste minuut en drie minuten voor de rust ook het 5de doelpunt van de wedstrijd maakte.

De doelpunten: Van Damme, Hassan (2 waarvan 1 strafschop), Mukendi, Mpenza (4), Deschacht, Lamah en 1 eigen doelpunt.