Met de opening van een bekend restaurant krijgt Ramskapelle deze maand een nieuw kloppend hart. Op de plaats van het vroege volkscafé de Gouden Leeuw opent namelijk “’t Kantientje” z’n deuren. Het populaire mosselrestaurant ging 18 maanden geleden dicht in de Lippenslaan. Dominique Pille en Marleen Van De Broucke waren er de zaak in april 1985 begonnen. Dominique volgde zijn opleiding aan de Hotelschool in Oostende en behaalde reeds heel wat awards. Daaronder vijf jaar geleden ook de ‘Grand Prix’ van de ‘Guide des Connaisseurs’, die eethuizen wil opwaarderen die traditionele en verzorgde kwalitatieve gerechten bereiden. In Ramskapelle wil het echtpaar met een vast team de zaak runnen. Het Kantientje brengt op z’n nieuwe stek vlakbij de kerk een burgerkeuken met uitsluitend verse bereidingen. Kreeftliefhebbers kunnen trouwens hun keus maken in een homarium. De zaak biedt plaatst aan een 40 tal personen binnen plus 28 plaatsen op het buitenterras. Het interieur is verzorgd door Marc Borremans, die ook de Leffe Café’s op z’n palmares heeft. De restaurantkeuken werd ingericht door Palux uit het Walletje. Opening op 29 mei.
’t Kantientje Ramskapellestraat 61. Reserveren vereist op 050 60 54 11
Gesloten op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag.