Vincent Denis, chef-patissier van
restaurant L’Eveil des Sens te Montigny-le-Tilleul, is maandagnamiddg in Brugge
“Eerste Kok van België 2014”
geworden. Grégory Van Acker, sommelier van restaurant De Lijsterbes te Berlare,
sleepte de titel “Eerste Sommelier van België 2014” in de wacht. Voor
Grégory was het zijn tweede deelname aan een finale. Het culinaire topconcours
waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het
land, wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné. Het concours
Prosper Montagné vond plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.
De titels “Eerste Kok van België” en
“Eerste Sommelier van België” zijn officieel erkend door de minister bevoegd
voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009. Ze zijn exclusief voorbehouden aan de
officiële meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper
Montagné.
De andere kok-finalisten waren Kevin
Lejeune (La Paix, Anderlecht), Dany Lombart (chef Le Mayence, Charleroi),
Pieterjan Rosseel uit Diksmuide en Glenn Verhasselt (’t Stoveke,
Strombeek-Bever), en bij de sommeliers Dries Corneillie (Hertog Jan, Brugge St.
Michiels), Benoit Coudere (De Karmeliet, Brugge), Francis Vandierendonck
(Casino Knokke), Hendrik Verniers (Ten Bogaerde, Koksijde). www.club-prosper-montagne.be
De Gastronomische Club Prosper Montagné werd
gesticht in 1952 door Roger De Ramée, toenmalig concessionaris van het
Casino in Oostende. In 1974 werd hij als voorzitter opgevolgd door Manu
Desutter, toen burgemeester van Knokke-Heist. De voorzitter wordt omringd door
provoosten die elk in hun vak een reputatie hebben opgebouwd.
De vzw verenigt de grootste namen binnen de
culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van
getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de
Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten
van eigen bodem.