Vrijdag 2 augustus is het in Knokke-Heist tijd voor de traditionele Nacht van het Zoute. Het initiatief van de plaatselijke
ondernemers zorgt ervoor, dat exclusieve boetieks tot 's avonds laat open blijven
om er hun wintercollectie te etaleren. Verder spelen overal orkestjes in
luxetentjes voor de dijkgaleries en is er op het Albertplein een wervelende
modeshow in openlucht. Niet alleen de toeristen maar ook de inwoners en
tweedeverblijvers nemen massaal deel aan het mondaine feest.
Zoals eerder gemeld slaat ook het foodevent
Culinaria Pure vanaf vrijdag zijn tenten op aan de Zeedijk-Het Zoute 777 in Knokke. Drie dagen
lang zullen er negen topchefs van over heel België hun talent tentoonstellen en
de mensen laten degusteren van een viergangenmenu. Het decor voor hun kookkunsten zijn vier
zeecontainers, die voor de gelegenheid tot professionele keukens worden
omgebouwd en worden gestyled door bekende Belgische street artists. Op vrijdag
pakt Culinaria uit met Julien Burlat van Dôme, Les frères Folmer van Couvert
Couvert, Dave De Belder van De Godevaart, Kenny Bernaerts en Pierre Marcolini.
Op zaterdag zijn Viki Geunes van 't Zilte, Les frères Folmer van Couvert
Couvert, Dave De Belder van De Godevaart, Kenny Bernaerts en Pierre Marcolini
van de partij. Op zondag tekenen Damien Bouchéry van Bouchéry, Clément
Petitjean van La Grappe d'Or, Sang Hoon Degeimbre van l'Air du Temps en Pierre
Marcolini present.