Luc Devriese (Bakkerij Lucas) en Yoko
Vincke zijn in de Koninginnelaan in Knokke gestart met een gloednieuwe
banketbakkerij onder de naam “Atelier Lucas”. Net zoals voorheen, is er weer één
ontzettend groot kenmerk dat in het oog springt, met name de zorg
voor kwaliteit.
Luc startte de zaak in 1988 en zit dus
reeds meer dan 25 jaar met zijn artistieke bakkershanden in de bloem. Zijn
specialiteiten zijn tot ver in het binnenland gekend, geen toerist in de
badstad Knokke-Heist die de bekende Lucas- koffiekoeken , -brood en -patisserie
nog niet geproefd heeft. Luc is een self-made man die verschillende stages bij
toppatissiers in Damme en Gent doorliep en zich meester maakte van
de finesses van de edele bakkerskunst tijdens vele seminaries in het
buitenland. Alles maar dan ook letterlijk alles, wordt in huis
bereid. Inderdaad het bakkersatelier ligt vlak achter het winkelgedeelte zodat
Yoko en Luc, een continue controle hebben over al het lekkers dat uit de ovens
rolt. Het 10-koppige Team staat garant voor een vlotte en vriendelijke
bediening.
Foto: Danny Jones