Mixologist Jan Van Ongevalle van Bar
Mascotte in het Casino Knokke kaapte in Brussel de tweede plaats weg in de
Belgische voorronde van Disaronno Mixing Star. Onze stadsgenoot eindigde op
amper 1 puntje van de winnaar. Disaronno Mixing Star is een internationale
competitie die de focus legt op het creëren van de beste Disaronno
cocktail. Bartenders uit 14 landen waaronder Italië, Verenigd Koninkrijk,
Ierland, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Spanje, Zweden, Finland, Oostenrijk,
België, Verenigde Staten, Canada en Nederland zullen allemaal een poging
wagen om de felbegeerde titel Disaronno Mixing Star te bemachtigen. Onlangs namen 15 Belgische
cocktailartiesten het tegen elkaar op in het Aloft Brussels Schuman Hotel. De
uitdaging? Een origineel cocktailrecept op basis van Disaronno uit hun mouw
schudden, onder het alziend oog van de camera én een professionele jury,
samengesteld uit mixologen en journalisten.
De kandidaten kregen - voor de
eerste keer en exclusief voor Disaronno Mixing Star - een snelcursus acteren.
Gedurende enkele uren gaf acteur en regisseur Patrick Ridremont de deelnemende
bartenders tips en tricks om hun cocktailact op de beste manier aan hun publiek
en voor de camera te presenteren. Het publiek entertainen en het shaken is een
kunst op zich! Vooral als de kandidaten zich hiervoor moeten baseren op een
bekende film... Om de Disaronno Mixing Star 2013 te worden, zijn dan ook twee
kwaliteiten noodzakelijk: je moet de show kunnen stelen en bovendien ook een
nieuwe, originele en lekkere cocktail op basis van Disaronno kunnen
samenstellen. Deze kwaliteiten had Hector De la Rosa,
barman in het Brusselse hotel Le Thon EU, duidelijk in huis. Hij overtuigde de
jury moeiteloos dat hij de cocktailkunst meester is en liet hen sprakeloos
achter. Zijn recept heet 'Moonwalker', naar de gelijknamige film. Op
een mooie tweede plaats eindigde Jan Van Ongevalle, bartender in bar Mascotte
van het Knokse casino. Zijn cocktail 'Jackie' is geïnspireerd op de film Jackie
Brown.
Het Jackie recept:
- 3 cl Disaronno
- 3 cl Rhum Havana Club anejo especial
- 3 cl verse puree van ananas
- 3 cl vers limoensap
- 7 cl kaneel- en anijssiroop
- Angostura orange bitter
- Bitter Truth
- Eiwit