Zonder de Belgen zou culinair Zeeland nooit zo hoog aangeschreven staan. Dat zegt Sjaak Jobse, meesterkok en culinair expert. De Vlaamse klandizie betekent dat in Sluis en omstreken het broodnodige geld in het laatje komt. Om het grensoverschrijdende restaurantgebeuren nog beter in de kijker te plaatsen lanceren vier eethuizen die in Knokke-Heist en Sluis vlak op de grens zitten woensdag trouwens hun eigen culinaire magazine. Het gaat om de restaurants De Vijverhoeve, d'Ouwe Schuure, Ter Mude en Livingroom 102 (waar ooit misdaadauteur Piet Baete met de pollepel zwaaide...) De vier eethuizen willen de grens tussen Knokke en Sluis als culinaire pleisterplaats op de kaart zetten. “Grens Magazine” bevat foto's en beschrijvingen van de creaties van de verschillende koks. Daarnaast ook anekdotes en verhalen over de restaurants en hun eigenaren, die stuk voor stuk een sterke binding hebben met de grensovergang en alles daaromheen. De redactie van het nieuwe magazine is in handen van journalist Rens Ulijn, wiens roots in Sluis liggen.