Auteur Katrien Vervaele, bekend van de boekwerken “Vissersvrouwen” en “Naar Island”, legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe publicatie. Samen met marien biologe Nancy Fockedey heeft ze het boek “Garnalen (gérnoars)” geschreven. Het boek bevat verhalen van vroeger en nu plus alles wat je ooit over garnalen wilde weten aangevuld met authentieke gerechten. Het is een unieke mix van wetenschap, journalistiek en gastronomie. Niet alleen is de garnaal een gegeerde lekkernij, het is ook een product met een rijke geschiedenis en traditie. De auteurs nemen de lezer op sleeptouw met paardenvissers en kruiers, met een vissersschip op zee, naar de veiling en de vismijn… zélfs tot in Marokko waar de meeste garnalen worden gepeld. Daarnaast bevat het boek ook bekende en minder bekende garnaalrecepten die men meteen kan uittesten. De publicatie van het nieuwe boek gebeurt toepasselijk op de Dag van de Garnaal, zaterdag 15 september.
“Garnalen (gérnoars)”: Katrien Vervaele en Nancy Fockedey, Uitgeverij Lannoo
ISBN 978 94 014 0148 7 Gebonden, 208 pagina’s, € 29,99