In het Cultuurcentrum Scharpoord werd maandag op de middag de exclusieve Panamarenko praline voorgesteld. De nieuwe praline kreeg de naam “De wuivende krabben” wat verwijst naar het drijvende kunstwerk van Panamarenko op het Zegemeer in Knokke-Heist. De nieuwe praline werd vervaardigd door Dominique Persoone van “The Chocolate Line” in Brugge. Deze chocolatier maakt al bijna 20 jaar unieke pralines. In 2009 werd hem trouwens de prijs voor het beste chocoladeboek ter wereld toegekend door de Gourmand Cookbook Awards. Sinds enkele jaren is The Chocolate Line, met winkels in Brugge en Antwerpen, terug te vinden in de Michelin-gids. En volgens het Parijse Salon de Chocolat mag Dominique Persoone zich ‘meilleur chocolatier du monde’ noemen. Voor de Panamarenko paradox ontwikkelde hij pralines met knisperende vulling, en knettersuiker die de smaakpapillen zalig tart. De praline wordt in een speciale geschenkverpakking, 3 krabben en twee eilanden, exclusief te koop aangeboden aan de balie van de tentoonstelling ‘De Panamarenko Paradox’ voor slechts 6 euro. Persoone maakt ook pralines speciaal voor de toprestaurants in onze regio.